A címválasztás nem véletlen. Talán mind emlékszünk a Kutyám, Jerry Lee című filmre, ami egy rendőrnyomozó és kutyája, történetesen egy német juhász különös kapcsolatát mutatta be, természetesen egy könnyed vígjáték formájában. Nos, az élet nem mindig vicces, de a végkimenetel mégis lehet "Happy End", erre a legjobb példa talán Dongi, az a Siófoki német juhász, akit tavasszal mentett ki a Sió csatornából egy fiatal fiú.

Azóta sok víz lefolyt a Sión és Dongi, a 3 éves eb munkakutya lett. Legalábbis az első vizsgákon túl van, erről győződhettek meg aki a Siófoki Állatvédő Alapítvány hétvégi örökbefogadott napjára látogatott. Dongit megtalálása után a Siófoki állatvédők vették magukhoz, náluk pedig a Városőrség figyelt fel a lehetséges tehetségre. Nem is tévedtek, hisz Dongi nem több, mint egy hónap alatt sikeresen felkészítették fizikailag és mentálisan is a hétvégén megtartott engedelmességi vizsgára. Dongi tökéletesen szerepelt, így nem kérdés, hogy nemsokára a siófoki Városőrség teljes jogú járőr kutyája lehet.

A következő akadály már csak a megismerkedés és hozzászokás leendő vezetőjéhez, ami talán a fent említett film tanúsága szerint nem lesz egyszerű, de az biztos, hogy végül elszakíthatatlan köteléket jelent majd.

Címkék: városőr, kutya, sió, balaton, rendőr, siófok, kis szines