Az elmúlt napok csapadékosabb időjárását okozó ciklon eltávolodik térségünkből, helyét száraz leszálló légmozgások veszik át, azaz csendes, nyugodt nyár végi időjárás köszönt be a következő napokban. Ám ez az állapot sem tart sokáig, ugyanis vasárnap délutántól már megközelíti a Kárpát-medencét egy hidegfront, amivel hétfőre néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik hozzánk.

A következő három nap időjárása térségünkben:

Péntek: általában napos idő várható, csak időnként növekedhet meg a gomolyfelhőzet. Az északias szél kissé megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete többnyire 23-26 fok között alakul majd. A késő esti órákban is derült idő várható, a hőmérséklet 15-20 fokig csökken.



Szombat: túlnyomóan napos idő várható, időnként megélénkül a változó irányú szél. A reggeli órák hőmérséklete 10-15 fok között alakul, míg a legmelegebb kora délutáni órákra 24-26 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála.



Vasárnap: eleinte napos idő várható, majd délutántól időnként megnövekszik a felhőzet, de csak néhol lehet zápor, esetleg gyenge zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 12-15 fok között, a délutáni maximum hőmérsékletek pedig 24-27 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a mostani számítások szerint, a jövő hét elejei hűvösebb napok után erőteljesebb felmelegedés kezdődhet ...

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hűl, hideg, ősz, nyár, eső, időjárás, kis szines