Az országban négy helyszínen, másfél hónapig úgy mérték a gombócokat, hogy a bevétel egy részét félrerakták. Az így összegyűlt forintokból huszonöt fővárosit Balatonlellén láttak vendégül.

A szeles idő miatt, a délelőttre tervezett vízes programok ugyan délutánra tolódtak, mégsem volt szomorú senki.A csoportot ugyanis kisvonat vitte Rádpusztára. Lovakat és birkákat nézegettek, nyuszit simogattak.

Zsuzsannáék a Józsefvárosból érkeztek a Balatonra. Azt mondják: feltöltődve mennek majd haza Budapestre. A rádpusztai kirándulás után jól esett a hűsítő fagylalt. Itt, a lellei fagyigyárban volt olyan nap, hogy több száz gombócot is eladtak a lányok. Nekik egyébként ez volt életük első diákmunkája.

Az országban négy helyen működött ilyen jótékonysági fagyispult.A hátrányos helyzetű családok kiválasztásában a békásmegyeri és a nyolcadik kerületi szociális irodák segítettek a szervezőknek.

A program ötletgazdái azonban nemcsak a budapesti családokra gondoltak. Ősszel ugyanis balatonlellei fiatalok utazhatnak majd a fővárosba, szintén jótékonysági alapon.

 

Címkék: látták, balatont, először, fagyi, kis szines