Csütörtökön a heves zivatarokat óránként 90 kilométeres sebességnél erősebb széllökés, és 2-3 centimétert meghaladó jég kísérheti. Felhőszakadás is előfordulhat, amelyben rövid idő alatt helyenként 30 milliméternél több csapadék hullhat.

balaton sound ákos koncert eső


Hidegfront vonul át az ország felett. A front előtt, és ahhoz kapcsolódva több helyen fordul elő zivatar. Intenzívebb, vagy heves zivatar nagyobb eséllyel az Északi-középhegység keleti felén és az Észak-Alföldön lehet, kisebb eséllyel pedig az Alföld déli felén és a Dunántúl nyugati, déli részén.

Újra elázik a Balaton Sound? Ugyanis Somogyban is heves zivatarokra és felhőszakadásra számítanak az időjósok. Ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a megyére.

Észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Több helyen várható zápor, zivatar, főként északkeleten helyenként heves zivatar is kialakulhat. Ma többnyire mérsékelt marad a légmozgás, holnap megélénkül, északnyugaton és a főváros térségében meg is erősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.




Kérdés hogy mi lesz a Mastercard Balaton Sound fesztiválozóival. Tavaly hatalmas esőzés mosta el a nyitó nap Ákos koncertjét, reméljük idén kegyes lesz hozzájuk az időjárás és mindenki jól érzi magát a fergeteges fesztivál-hangulatban.
Pénteken és szombaton sem tágít a szél, de azért nem kell aggódni: továbbra is meleg napos idő várható. Az előrejelzések szerint csapadék is csak keleten valószínű.

Vasárnap délután azonban egy picit romlik az idő. Erősen beborulhat az égbolt, és többfelé várható zápor, zivatar. A meteorológusok szerint jövő héten is a hét utolsó napjához hasonló, változékony időjárás várható.
Csütörtökön gyenge hidegfronti hatással számoljanak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, vérnyomás-ingadozás. Erősödhetnek a reumatikus fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakcióidő.

A déli órákban továbbra se feküdjünk a napra, hiszen erős vagy nagyon erős UV-B sugárzásra számíthatunk. Ez ellen pedig már érdemes naptejjel, sapkával és könnyed ruházattal védekezni.
A Balaton Siófoknál 27 fokos, azonban a tó egész területén másodfokú viharjelzés van érvényben.

Címkék: csütörtök, nyitó, sound, eső, balaton, kis szines