Az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk szerdán, ugyanakkor délen erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Délkeleten és a Dunántúl keleti részén elszórtan, az Észak-Alföldön és északkeleten csak néhol várható záporeső, zivatar – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északkeleti, északi szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 29 - 32, késő este 19 - 26 fok között várható. A várható zivatarok miatt a meteorológiai szolgálat hét megyére citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki, Somogyot azonban ez nem érinti.

Csütörtök is marad a napsütés, azonban az északnyugati szél megerősödik, helyenként pedig viharossá fokozódhat. Zivatarok továbbra is várhatóak. A hőmérséklet marad 30 fok körül.

Pénteken és szombaton sem tágít a szél, de azért nem kell aggódni: továbbra is meleg napos idő várható. Az előrejelzések szerint csapadék is csak keleten valószínű.

Vasárnap délután azonban egy picit romlik az idő Erősen beborulhat az égbolt, és többfelé várható zápor, zivatar. A meteorológusok szerint jövő héten is a hét utolsó napjához hasonló, változékony időjárás várható.

A héten nem elkerülnek minket a frontok, így az arra érzékenyek is fellélegezhetnek. Azonban a déli órákban továbbra se feküdjünk a napra, hiszen erős vagy nagyon erős UV-B sugárzásra számíthatunk. Ez ellen pedig már érdemes naptejjel, sapkával és könnyed ruházattal védekezni. A Balaton Siófoknál 25, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Címkék: várható, viharos, felhő, szél, időjárás, somogy, kis szines