Mától élesben is használható a Facebook, még januárban bejelentett Graph Search keresője. Első körben az USA-ban, majd pedig fokozatosan minden felhasználónál aktiválódik az új kereső-rendszer.

De mit is hoz nekünk a Graph Search? Egy teljesen új keresési szolgáltatást, amellyel összetett kereséseket is megadhatunk. Nem csak nevekre és oldalakra kereshetünk ezentúl, hanem képekre, zenékre, videókra és minden olyan dologra ami ismerőseink megosztottak, like-oltak. Például arra is rákereshetünk ezúttal, hogy melyek azok az ismerőseink, akik egyedülállók és kedvelik a KaposPont Facebook oldalát. A Graph Search össze van kötve a Microsoft Bing keresőmotorjával is, így webes találatokat is listáz majd.

A Facebook elmondása szerint a januári bejelentés óta a felhasználók visszajelzései alapján sokat fejlesztettek, hogy még gyorsabb és egyszerűbb legyen a kereső használata, amit elvileg azért találtak ki, hogy még jobban összehozzák az azonos dolgok iránt érdeklődő embereket.

Bár a héten több millióan kezdik majd el használni – és a Facebook ígérete szerint folyamatosan indítják még több nyelven is - a Graph Search koránt sem teljes . Az elképzelések szerint a továbbiakban posztokban, státuszokban és hozzászólásokban is lehet majd keresni visszamenőleg, valamint a mobilverzión is dolgoznak még.

Címkék: graph, searc, jön, facebook, kis szines