Tegnap éjjel Kaposvárt is elöntötte az özönvíz szerű zuhatag, Tapsonyban azonban a jégeső is lecsapott. Olvasónk telefonjával örökítette az égi csapást.

De a Balaton-parti Bélatelepet sem kímélte a diónyi jég. Nézze csak:

 


Fotók: Tanács ZsófiFotók: Tanács ZsófiFotók: Tanács ZsófiFotók: Tanács ZsófiFotók: Tanács ZsófiFotók: Tanács ZsófiFotók: Tanács ZsófiFotók: Tanács ZsófiFotók: Tanács Zsófi
Fotók: Tanács Zsófi
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A jelenség pedig ma akár újra megismétlődhet. Ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat továbbra is érvényben tartja a megyénkre kiadott elsőfokú riasztást. Ennek értelmében kis valószínűséggel kialakulhatnak heves zivatarok, melyeket erős szél, és akár a tegnapihoz hasonló diónyi jégzuhatag is kísérhet. Az intenzív záporokból, zivatarokból pedig rövid idő alatt akár 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Vasárnap a sok napsütést gomolyfelhők zavarhatják meg. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, északkeleten helyenként meg is erősödik, emellett zivatarok környezetében is előfordulhatnak átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet délután általában 28, 32, késő este 20, 25 fok között alakul. A napos időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, figyeljünk oda bőrünk megfelelő védelmére, hiszen akár negyed óra alatt rákvörösre éghetünk! A Balaton vize Siófoknál 24°C-os.

Hétfőtől csökken a csapadék mennyisége, egyre több napsütésre számíthatunk. A hőmérsékletre sem lehet panasz, továbbra is 30 fok felett alakulnak a csúcsértékek. Szerdáig nem is várható komolyabb változás.

Csütörtökön azonban újra beborul, és a csapadék is visszatér. Többfelé valószínű zápor, zivatar.

Az időjósok szerint hétvégére azonban visszatér a strandidő, így remélhetőleg az idei Balaton-átúszásnak sem állhatja semmi az útját.

 

Címkék: hullik, diónyi, jég, somogy, kis szines, eső