Szombat délután és este a Dunántúlon és az ország középső részén több helyen várható intenzív zivatar,  helyenként pedig felhőszakadás amelyből rövid idő alatt akár 30 mm-nél is több csapadék hullhat. Somogyban azonban jégesőre és 70 km/h feletti szélre is lehet számítani. Egyes területeken pedig akár  90 km/h körüli szélroham és diónyi nagyságú jég is hullhat.

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka még főként a Dunántúlon számítani lehet zivatartevékenységre, egy-egy helyen felhőszakadással, viharos széllel.

Vasárnap délután, Somogyban továbbra is kialakulhatnak helyenként zivatarok 70 km/h feletti széllel és 30 mm-es csapadékkal.

Ma egyébként a többórás napsütés mellett többször befelhősödhet. A viharos széllökések, és a heves zivatarok mellett azonban továbbra is 31 fok várható.

Megyénkben vasárnap is a maihoz hasonló időjárás várható. A változatlanul erős északi szél mellett továbbra is kialakulhatnak záporok és zivatarok. A hőmérséklet azonban nem esik 30 fok alá.

Hétfőn visszatér a strandidő. Csapadék csak elszórtan, napsütés viszont egyre gyakrabban várható. A hőmérséklet 32 fok körül ingadozhat. Érdemes tehát vízparthoz utazni.

Kedden és szerdán marad a ragyogó napsütés, azonban egy csütörtökön érkező hidegfront kicsit visszább hűti a levegőt.

A mérsékelt vagy élénk (25-35 km/h) északi, északkeleti szelet a Balatonnál időnként erős (nyugati medence: 40-50 km/h, középső és keleti medence: 35-40 km/h) lökések kísérhetik, de zivatarfelhő környezetében a szél átmenetileg bárhol viharossá (60-80 km/h) is fokozódhat, ezért elsőfokú viharjelzés van érvényben. A naposabb területeken, főként a déli parton erős lesz az UV-sugárzás, 20 perc folyamatos tartózkodás során könnyen leéghet!

Címkék: jég, meleg, felhő, zápor, eső, időjárás, kis szines