Július 6-án rendezik a Krisna-völgyi Aratófesztivált. A programok reggel 10-kor kezdődnek, amikor is zenés felvonulás indul a templom épületétől a rendezvény helyszínére. A köszöntő után az egybegyültek meghallgathatnak egy előadást a gabona és az önfenntartás fonttosságáról, majd kezdetét veszi az aratás hagyományos eszközökkel. Az esemény záró momentuma lesz a learatott gabonából készült ételek felajánlása  Krisnának.

Szintén szombaton rendezik a Fonyódligeti nap elnevezésű rendezvényt. Az egész napos programsorozat reggel 9-kor kezdődik a Fonyódligeti halastavaknál, ahol értékes díjakért dobhatják be a csalit a vízbe a bátor jelentkezők. A verseny után tovább folytatódik a rendezvény különböző kultúrális programokkal, mint például a Fonyódi Betyárok néptánc bemutatója, a Bojtár együttes népzenei műsora vagy éppen Szabó Sándor tárogatós előadása. A rendezők sok szeretettel várnak minden érdeklőtőt. Bővebb információ: www.fonyodinyar.com

Csillagnéző túrát  szerveznek a Zselici Csillagoségbolt-parkban. A lakott területektől, városoktól távoli, világítás nélküli helyen olyan látvány tárul a túrázók elé, amilyen nemcsak Magyarország, hanem egész Európa területén is ritkán adatik meg. Naplemente után derült, felhőtlen égbolt esetén a csillagos égbolt megfigyelésére lesz lehetőség Európa egyik legkisebb fényszennyezésű területén, csillagász szakember segítségével. A résztvevők távcsővel figyelhetik meg a szabad szemmel nem látható jelenségeket, és számtalan érdekes információt tudhatnak meg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrétől. A túra résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes jelentkezés szükséges! Telefon: 30/405-4571. Helyszín, időpont: Zselic, Hotel Kardosfa, 20.00 óra. Túra hossza, időtartama: 5- 6 km, 3-4 óra. Részvételi díj: Felnőtt: 800 Ft/fő; 18 éves korig: 600Ft/fő.

Ugyancsak a túrázni vágyóknak kedvez a Gyalogolj az egészségedért a Meteorral elnevezésű túra. A Badacsony - Rózsakő - Panoráma út - Rózsakő - Badacsony hajóállomás útvonalon zajló túrára, Szilágyi Balázsnál lehet jelentkezni a 30/577-2321 vagy 82/311-988-as telefonszámon.

Középkori hétvégét rendeznek a Katicatanyán. A programok július 6-7-én 10 órakor kezdődnek, a Fehér Holló Középkori Műhely szervezésében. A kilátogatók megcsodálhatják a korabeli fegyvereket, páncélokat, kipróbálhatják magukat a különböző interaktív játékokban. Akik megéheznének a harc hevében azoknak sem kell messzire menniük egy-két finom falatért ugyanis a szervezők tájékoztatása szerint lesz kemencés langalló, tanyasi csülkös pacal, marhalábszár pörkölt valamint töpörtyűs pogácsa is.

A Roxinház szerelmeseinek sem kell unatkozniuk a hétvégén. Balatonlellén tart előadást válogatás műsorából a kaposvári társulat. A műsor vasárnap 21:30-kor kezdődik. Bővebb tájékoztatásért érdemes felkeresni a www.roxinhaz.hu-t.

Címkék: hétvégi, ajánló, túra, program, kis szines, kaposvár