A fejlesztés nettó 2,4 millió forintba került, a felhasználók azonban ingyenesen tölthetik le készülékeikre az alkalmazást.

Az okostelefonos alkalmazás egyaránt hasznos a kaposváriak és a városunkba érkező vendégek számára. A város lakói kényelmesen hozzáférhetnek mindazon helyi információkhoz, amelyek segíthetik őket a napi ügyintézésben. Ezen kívül értesülhetnek a városi rendezvényekről, programokról, s hírekhez is hozzájuthatnak - mondta Szita Károly az alkalmazás péntek délelőtti bemutatóján.

Az alkalmazás a városba látogató nagy számú turistának interaktív idegenvezetőként mutatja be a Kaposvár látnivalóit, legyenek azok szobrok, múzeumok, nevezetes épületek vagy éppen intézmények. Hamarosan a helyi szálláshelyek, kereskedelmi és vendéglátóhelyek is csatlakozhatnak a rendszerhez.

A fejlesztéskor fontos szempont volt, hogy a legnépszerűbb, legelterjedtebb platformokon elérhető legyen, így azok is le tudják tölteni, akik iOS, Android operációs rendszert használnak, s hamarosan a Windows-alapú alkalmazás is elérhetővé válik.

Az alkalmazás letöltésekor a felhasználók egy teljes adatbázist tartalmazó indulócsomagot kapnak, a változásokat az alkalmazás meghatározott időközönként szinkronizálja az internet segítségével. Amennyiben az okostelefon éppen nem kapcsolódik internetes hálózathoz, az alkalmazás offline módban is használható.

Az alkalmazás jelenleg magyar nyelven érhető el, a rendszer azonban lehetőséget nyújt az adatbázis több nyelven történő elkészítésére és megjelenítésére. Az angol és német nyelvű tartalom előkészítése folyamatban van.



A Kaposvár okostelefonos alkalmazás letölthető számítógépen keresztül az alábbi hivatkozásokon

Androidra:


iPhone-ra:


Illetve a telefonon közvetlenül a letöltőközpontból.

 

Címkék: okos, alkalmazás, telefon, millió, kaposvár, kis szines