fenyvesi kisvasút


A MÁV-Start Zrt. előkészült a növekvő balatoni forgalomra, így kisvasútján, Balatonfenyvesen is mozgalmasak ezek a napok. Az iho.hu beszámolója szerint a vasúttűrsaság az elmúlt héten a jelenleg nem üzemelő kecskeméti kisvasútról a MÁV-Trakció az Mk48 2008-as mozdonyt Balatonfenyvesre szállította, ahol a nyári időszakban szükség lesz vonóerejére.

Az Mk48 2003-as mozdonyt pedig felújításra Dombóvárra szállították. Várhatóan ez a mozdony is ide fog visszatérni, mert az elmúlt év tapasztalata alapján a nyári mentesítő vonaton nagyon sok utast szállítottak Balatonfenyves és Somogysezntpál között.

Szintén megérkezett Balatonfenyvesre egy felújított kerékpárszállító kocsi is, amelynek hivatalos átadása június 22-én lesz Pálmajorban. A korábban poggyászteres kocsi a bugaci tanyavilágban dolgozott, és kecskeméten leállították. A Start megrendelésére Nagykanizsán újult meg és vette fel a korábbi GV-re jellemző zöld színt, valamint a Start kerékpárszállító kocsijainak dinamikus színvilágát jól visszaadó egyedi köntöst.

Címkék: mozdony, csere, kisvasút, Balatonfenyves, vonat, kis szines