Fürdőruhát már az ókorban is hordtak, méghozzá olyat, ami erősen emlékeztet a 1960-as években berobbant bikinire. Az úszáshoz, fürdéshez használt ruhanemű evolúciója azonban nem ilyen nyílegyenes. A viktoriánusok használtak például fürdőkocsikat is, nehogy meglássák kevésbé fedett testüket az árgus szemek, a XX. század elején pedig olyan szettben fürödtek nők, amilyenben ma civilben az apácanövendékek mászkálnak az utcán.


(Nézze meg a régi idők fürdőruháit)

Azóta rengeteget változott a divat. Idén, ahogy az elmúlt években, megfigyelhető volt, hogy újabb és újabb trendek alakulnak ki, melyek a fürdőruhákat sem kerülhetik el. Akik igazán divatosan szeretnének kinézni a strandon, azoknak szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani, de lehet, hogy sokaknak érdemes csak a szekrényük mélyére nézni, hátha találnak valami mai trendnek megfelelőt.

Amit majdnem minden strandon láthatunk, az a fekete fürdőruha. Ez egy örök klasszikus, ami idén egy kicsit modernizálva is feltűnhet, neon csíkokkal színezve.
A pánt nélküli bikini felsők helyett idén az a fazon jött divatba, mely leginkább egy masnira hasonlít. Ennél a szabásnál a mellek közötti rész egy kicsit vastagabb, és mindenki eldöntheti, hogy kevesebbet, avagy többet kíván mutatni az idomaiból.

Régi képeken gyakran látni leopárdmintás fürdőruhákat. Ez valamint a zebra minta is nagyon népszerű lesz idén, de ami fontos, ne essünk át a ló túloldalára, és keressük az ízléses darabokat. Új őrület lesz idén a cukorkákra emlékeztető bikini. Ez a főleg rózsaszín árnyalatokkal dolgozó fazon valószínűleg a fiatalabb hölgyek körében lesz népszerűbb.

2013-ban a hatalmas pöttyös bikiniket elfelejthetjük. Az apró pontocskáké a szerep, amelyek optikailag még karcsúsítanak is.

Kattintson a képekért!Kattintson a képekért!Kattintson a képekért!Kattintson a képekért!Kattintson a képekért!
Kattintson a képekért!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A tengerészminta időről időre visszajön a divatba. Idén megint reneszánszát éli, tehát érdemes beruházni egy kék-piros-fehér darabra. E színek közül bármelyik kettőnek a kombinációja is nyerő, akármilyen fazonban vagy mintával.

Fontos kitérni a kiegészítőkre is. Érdemes odafigyelnünk, hogy táskánk, napszemüvegünk passzoljon mind színben, mind formában a fürdőruhánkhoz, ezzel is teljessé téve az összhatást.

De ami a legfontosabb: mindenki azt a fürdőruhát válassza, amiben igazán jól érzi magát, nem érdemes mindig az aktuális trend után rohanni.

Címkék: bikini, szezon, balaton, siófok, 2013, kis szines