Hétfőn és kedden többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok. Kedden ennek hatására kicsit le is hül az idő.Így érdemes kihasználni még a hétfői napsütést, hiszem délután még szinte nyárias, 25-30 fokos melegre számíthatunk.

toponar
Visszatérnek az esőfelhők?

A keddi lehülés miatt nem is csoda hogy az ismétlődő záporok, zivatarok miatt június 10-től előreláthatóan 14-éig  a kaposvári Virágfürdő strandfürdőjének kinti medencéi  sem üzemelnek. A vendégek a benti élményfürdőt, és annak a kinti részét azonban ez idő alatt is használhatják. Ez utóbbi meleg vizes, 32 C-os, ott hidegben sem fáznak meg a fürdőzők, és jacuzzi is van benne. A strand a hétvégén már üzemelt, és amennyiben melegszik az idő, hétközben is  kinyit. A hétvégén pedig egy fergeteges tanévzáró partit rendeznek, amikor egész nap mindenki kedvezményesen jöhet be  a fürdőbe.

Szerdán még gyakran lesz felhős az ég, de délután nyugaton már elkezd csökkenni a felhőzet.Kezdetben többfelé, a nap második felében inkább már csak keleten várható eső, zápor. Sokfelé erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos északi, északkeleti szél valószínű. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10-12 a legmagasabb nappali hőmérséklet 19-22 fok között alakul.

Csütörtöktől azonban ismét felmelegedésre számíthatunk. Egyre szárazabb lesz időjárásunk, és főként már csak keleten alakulhatnak ki záporok,zivatarok. A nappali hőmérséklet elérheti már a 27 fokot is.

A hét végére olyannyira megerősödik a nappali felmelegedés hogy vasárnapra már országos kánikulát várnak időjósaink. Péntektől vasárnapig 30-31 fokig is melegszik a levegő, melyet csak néha egy-egy kisebb zápor zavarhat meg.

Címkék: somogy, nyár, strand, időjárás, kis szines, kaposvár