A Mail Online brit internetes lap munkatársa együtt próbált a magyar táncosokkal, és bepillantást nyert csapat felkészülésébe a szombati fellépésük előtt. Erről pedig egy hosszabb írásban számolt be.

"Csak árnyéka vagyok az igazi önmagamnak – és ez az elmúlt órára szó szerint igaz volt" – írja friss élményeiről Lisa Sewards.

Az író a cikkben elmeséli az alapítók és az együttes eddigi történetét, majd felidézi a selejtezőn bemutatott előadás részleteit. Mivel bepillantást nyert a kulisszák mögé, így néhány trükkről is beszámol: mint például arról, hogy a magyar táncosok úszósapkában lépnek fel az előadásokon, testük kontúrjait semmi se törje meg.

Szűcs Zoltán, a csapat vezetője elmondta:  a megvilágításhoz eddig egy lámpát használtak, de a Britain's Got Talent műsoraiban már kivetítővel oldják meg a látványorgiához szükséges fényt. Ahhoz, hogy tudják, ki, mikor, hova lépjen fluoreszkáló matricákat helyeznek el a padlón.

Az újságíró a megfigyelésen kívül, a próbán is tevékenyen részt vett, és elmesélte: csaknem pár másodperccel a jelent kezdete után minden izma megfeszült, és elkezdtek fájni a lábai is: Egyetlen testrészemet sem engedhetem el, még a fejemet sem dönthetem meg, mert az egész jelenet összeomolhat miattam” – írja a Sewards.

A magyar csapat már így is rendkívüli népszerűségnek örvend a szigetországban, és a fogadóirodák is a verseny lehetséges győztesei közé sorolja őket. Azonban mint mindenhol, itt is akadtak bírálok, akik az interneten sérelmezték, hogy mit keres egy magyar csapat egy brit tehetségkutató műsorban. A show házigazdája, Simon Cowell erre azt válaszolta: - Nagy-Britannia Európa része, és elismerésre méltónak tartja, hogy a külföldiek ennyit repülnek azért, hogy részt vehessenek a megmérettetésen. Ez azt jelenti, hogy a briteknek össze kell szedniük magukat. -

A látványszínházat a Hip Hop Boyz magyar könnyűzenei fiúbanda egyik tagja, Real Action alapította. 2002-ben a Hip Hop Boyz tánciskola folytatásaként break-hip hop tánciskolát nyitott. Majd 2004-ben létrehozta az Attraction Látványszínházat, amely Magyarországon egyedülálló vizuális táncprodukció.

A népszerű angol tehetségkutatón az Attraction Látványszínház egyik táncosaként feltűnt Lakatos Andrea is. Aki Kaposváron, a Somogy táncegyüttesben kezdte pályafutását. Andrea 4 évig táncolt itt. Hastáncos csapatot is vezetett. Majd Budapestre került, és a Madách Musical Táncművészeti Iskolában tanult.

A csapat legközelebb már az élő showban bizonyíthat. Ha pedig továbbra is így folytatják, akár valóra válhat az Attraction álma: megnyerhetik a versenyt, és a királynő előtt is felléphetnek.

Nézze meg újra a 17 milliós nézettséget produkáló felvételt:

Címkék: got, britains, talent, brit, tehetségkutató, magyar, kis szines