A szintfelmérőn Szita Károly polgármester hangsúlyozta: a város egészen addig folytatja a oktatást, amíg minden kaposvári iskolás meg nem tanul úszni, vagyis örökre.  

Az idei tanévben 530 gyermek tanult meg úszni, vagyis 16 általános iskola minden második osztályos diákja. A tanmedencés foglalkozásokat követően a gyerekek a második félévtől már a mélyvízben folytatták a tanulást. A szerdai szintfelmérőn elsőként 25 métert úsztak le szabad stílusban, majd 50 métert két úszásnemben. A szülők évközben két alkalommal nyílt órán is megnézhették, hogyan fejlődik csemetéjük úszástudása

A három évvel ezelőtt indított, országosan is egyedülálló program tavaly novemberében vette fel Ketskés Bandi bácsi nevét. A neves úszóedző volt a kaposvári alapfokú úszásoktatás megalapítója, generációk nőttek fel a keze alatt. A kaposvári programról elismerően nyilatkozott a múlt héten a városba látogató úszószövetségi kapitány, Kiss László mesteredző is.

Szita Károly polgármester ma bejelentette: a programot a következő tanévben is elindítja város és egészen addig folytatja, amíg minden kaposvári diák megtanul úszni. A tanórai úszásoktatás teljes költségét, vagyis a tanmedence bérlését, a szakképzett oktatók bérét és a gyerekek buszos szállítását a város állja, ez mintegy 10 millió forintot jelent.

Címkék: károly, szita, úszás, város, kaposvár, kis szines