Ma térben és időben is változó felhőzetre számíthatunk, hosszabb napos időszakokra inkább a nap második felében van kilátás, és elsősorban északon alakul ki elszórtan zápor, zivatar. A déli, délnyugatira forduló szél olykor megélénkül. A hőmérséklet kora délután 19, 23 fok között várható, késő este 11, 16 fok között valószínű.

Szerdán már többnyire napos idő lesz, délután viszont erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és a fátyolfelhőzet is megnövekszik. Délután, este szórványosan várható zápor, zivatar. A déli, délkeleti, majd a nyugatira forduló szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében a szél átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fok között alakul.

felhő időjárás

(Erős zápor érdekes felhőalappal Kaposújlakon 2013.05.27-én. Fotó: Kacs Dávid Kaposújlakról)

Csütörtökön eleinte erősen felhős marad az ég, majd csökken a felhőzet, és mindenütt kisüt a nap. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. A délnyugati szél időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Pénteken még többnyire erősen felhős lesz az ég, legfeljebb rövid felszakadozások lehetnek. Eső, zápor, zivatar többfelé várható. A délnyugati szél időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Szombaton sem számíthatunk jobb időre, az erősen felhős égbolt mellett eső, zápor, zivatar is valószínű. A délnyugati szél időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 23 fok között alakul - jósolja az Országos Meteorológiai Intézet.

Címkék: meteorológiai, intézet, előrejelzés, országos, időjárás, kis szines