Napi mottó:

”A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű.”
(Anthony Robbins)

deru

Élt május elseje, elmúlt. Gyönyörködhettünk kubai lányok felvonulásában. A retro videóink közül ez volt a legnézettebb.

Újra divat lett a májusfaállítás.

májusfa

A majálisok korszaka lecsengőben. A boros pincelátogatásoké pedig fellendülőben. Badacsonyban több mint ezren hajóztak, és töltöttek el ott kellemesen egy napot.

 

 

 

ido

Kánikulával, 31 fokkal köszönt be a május másodika. No, némi eső is fűszerezheti. Kis, záporos nap lesz.

A győzedelmes védők ünnepe a mai. A germán eredetű név jelentése a Zsigmondokat dicséri. A év 123. napját írjuk a Gergely-naptár szerint.

A temetőkitelepítés napját írjuk. 1770-ben ezen a napon látogatott Kaposvárra II. József császár. A magyar király a hagyomány szerint ekkor rendelte el, hogy a templom körül, a Fő utca és az Anna utca sarkán található, a volt Aggápolda helyén álló iskolaépület, a mai Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola 1905-re jöjjön létre.

Az egyik közösségi oldalon egy érdekes cikket osztottak meg a legtöbben. Egy ausztrál édesanya szívbemarkoló történetét osztotta meg a világgal. Arról mesélt, hogyan hozta vissza halott csecsemőjét a szerető anyai ölelés erejével.

Ne felejtsék! E napon kell vetni az uborkát, mert biztos, hogy jó termést hoz. Vetés közben nem szabad beszélgetni, mert csak hellyel-közzel kel ki a mag. Ha veteményezéskor megkérdezi valaki mit vetsz, ezt kell válaszolni: 'Olyan hamar keljen ki, amilyen hamar kérdezted, hogy mit vetek!'


Almával se labdázzon a gyerek, mert akkora jegek fognak esni, mint az alma.

A számmisztika szerint pedig ezen a napon fontos a jó kommunikáció, a megértés és az alkalmazkodókészség.

Gyönyörű Napot!

napiderü

Gyönyörű Napot!


 

 

 

Címkék: oldalon, közösségi, napi, derű, május, kis szines