Másodfokúra emelte az előre jelző figyelmeztetést négy déli megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. A met.hu-n olvasható figyelmeztetés szerint Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében közepes bekövetkezési kockázat mellett kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében).

További 13 megyében első fokú, citromsárga színnel jelzett figyelmeztetés van érvényben, ami azt jelenti, hogy kis valószínűséggel alakulhat ki heves zivatar.

Péntek napközben és este főként a Dél-Dunántúlon, Duna-Tisza közén 90 km/h fölötti szélroham és nagyobb méretű jég kíséretével intenzív esőzések alakulhatnak ki.

Helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullhat (20-40 mm, kis eséllyel 40 mm-t meghaladó csapadékkal is számolhatunk).

Ma délután 17 óra 34 perckor az OMSZ NARANCSSÁRGA riasztást adott ki a kaposvári, tabi, siófoki és a balatonföldvári kistérségekre, továbbá CITROMSÁRGA riasztás van érvényben a barcsi, a kadarkúti, a lengyeltóti és a fonyódi kistérségekben - tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címkék: vihar, figyelmeztetés, jég, eső, zivatar, kis szines