Szita Jánosék jól bírják a futást, ma azonban már rendesen megizzasztotta őket a meleg és az 57 kilométeres táv. Reggel 9 órakor indultak el Siófokról, és délutánra értek Székesfehérvárra ahol a helyi és a kaposvári alpolgármester asszony várta a futókat. Onnan pedig meg sem álltak a pákozdi kápolnáig, ahol szintén koszorút helyeztek el. Majd megpihentek

Pénteken Andocstól Siófokig futottak, közben pedig Pusztaszemesiben, Zamárdiban és kerekiben koszorúkat helyeztek el. Mindhárom helyen fogadták őket a helybeliek. Kerekiben a falu egyetlen Don-kanyarból hazatért túlélője, egy 93 éves bácsi is segített a koszorúzásban.

Szita János elmondta: mindenhol kaptak eddig vacsorát és reggelit, de speciális táplálékkiegészítőkkel, speciális vitaminokkal és aminosavakkal is készültek, hogy pótolják szervezetük veszteségét. Futás közben pedig gyorsan fogynak az ásványvizek és izotóniás italok is.

Vasárnap fél 9-kor indulnak tovább, hogy az újabb 48 kilométeres táv után megérkezzenek a következő szálláshelyükre, Kiskunlacházára.

A képre kattintva megnézheti a futók folyamatosan frissülő galériáját:

 

Szita János

 

Címkék: don, kanyar, János, szita, katona, futás, kis szines