MSZP

A törvények megszülettek, de a végrehajtásban nagyok a hiányosságok. Ezen az MSZP tud változtatni - hangzott el ma Kaposváron, a nőnap alkalmából tartott fórumon.

Még Irakban is több nő ül a parlamentben, mint Magyarországon - mondta hétfőn Kaposváron Sándor Klára, nyelvész, országgyűlési képviselő. Szerinte átfogó változtatásra van szükség.
- Általában a tövények végrehajtására sokkal nagyobb hangsúlyt kell fordítani, de hogyha nem fordítunk arra is legalább ilyen hangsúlyt, hogy a társadalom tudatossága is növekedjen ebből a szempontból, akkor nehezen fogunk eredményeket elérni - mondta Dr. Sándor Klára. Az MSZP kaposvári országgyűlési képviselőjelöltje szerint családbarát munkahelyekkel, pályázatokkal lehet segíteni a nőket.

Lamperth Mónika, Kaposvár város országgyűlési képviselőjelöltje szerint a gyermek nélküli fiatal nők 8%-kal kevesebbet keresnek, mint az ugyanolyan beosztású férfiak. Ha egy gyerekük van, akkor ez már 17%-kal kevesebb, ha pedig kettő, akkor 25%-kal, szerinte ebbe nem lehet belenyugodni.

A fórumon elmondták: az MSZP lehet az a párt, amely ezen változtatni tud. Ennek érdekében egy 12 pontos vállalást is megfogalmaztak.

Címkék: kis szines