A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a talált pénztárcából több mint kilencvenezer forintot vett magához. 

A vád szerint az ötvenes éveiben járó nő 2023 decemberében egy siófoki benzinkútra érkezett, ahol megtalálta a sértett néhány perccel korábban elejtett – igazolványait, bankkártyáját és készpénzét tartalmazó – pénztárcáját. A vádlott ezt követően ugyan bement a töltőállomás üzlethelyiségébe, az ott dolgozóknak azonban nem adta le a tárcát, mivel elhatározta, hogy az abban lévő pénzt ellopja. 

A nő ezért egy közelben lévő dohánybolthoz hajtott, és a pénztárcát – miután abból 93 ezer forintot magához vett – csak itt adta le úgy, mintha azt egy ott lévő szemetes mellett találta volna. A kamerafelvételek alapján azonban a siófoki nyomozók rövid időn belül rekonstruálták a történteket és azonosították az elkövetőt. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a bíróság egyúttal az ellopott készpénz visszafizetésére is kötelezze az elkövetőt. 

Címkék: talál, dohánybolt, benzinkút, pénztárca, lop, tolvaj, kék hírek