A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette, valamint más vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt emelt vádat azzal a nővel és férfival szemben, akik néhány hónap leforgása alatt összesen közel százhetvenezer forinttal károsítottak meg kaposvári áruházakat. 

A vád szerint a húszas éveiben járó nő és az élettársa 2023 júniusában közösen loptak ruhadarabokat úgy, hogy azokról a próbafülkében letépték az áruvédelmi eszközt. Nem sokkal később többször is megjelentek ugyanazon élelmiszer-üzletlánc különböző kaposvári áruházaiban, ahol élelmiszereket, kozmetikumokat és mosószereket rejtettek a náluk lévő táskákba, majd azok kifizetése nélkül, egyszerűen csak kisétáltak az üzletből. 

Egy másik esetben a nő a vásárlótérben telepakolt szatyrát a bejáratnál található forgókapu alatt, a lábával lökte ki a közelben várakozó élettársának, aki azt magához véve sietősen távozott a helyszínről. Mivel a biztonsági kamerák minden lopást rögzítettek, a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőket. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben azzal, hogy a bíróság egyúttal az ellopott termékek árának megfizetésére is kötelezze az elkövetőket. 

Címkék: kamera, lop, kék hírek, tolvaj