Rendőrökre támadt egy férfi a Somogy vármegyei Iharosberényben szerdán, az egyenruhások két riasztólövést adtak le többszöri felszólítást követően - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség a sajtóinformációkat pontosítva közleményben az MTI-t.

Azt írták: a férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt büntetőeljárás volt folyamatban, ezért szerda reggel nyomozó ügyész jelent meg a tartózkodási helyén, az eljárási cselekményt rendőrök biztosították. A gyanúsított a kutatás kezdetén támadt a Nagyatádi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőrökre - tették hozzá.

A nyomozó főügyészség hangsúlyozta, "a sajtóban megjelent egyes hírekkel ellentétben az elkövetőnél nem volt lőfegyver és az intézkedés során nem történt személyi sérülés". Az ügyben a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt újabb nyomozást rendelt el a férfi ellen - jelezték.

Megjegyezték: az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzése után, várhatóan pénteken adnak.

Címkék: lövöldözés, iharosberény, robbantás, kék hírek