A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a három fiatallal szemben, akik autós drifteléssel rongálták meg a helyi focipályát.  

A vádirat lényege szerint a három vádlott közösen elhatározta, hogy a 2023. december elején leesett havat kihasználva szórakozásból felhajtanak rallyzni a helyi focipályára, ahová az egyik vádlott - a szülők tudta nélkül - édesapja összkerék meghajtásos terepjárójával, míg a másik fiatal a saját autójával indult el.

A labdarúgó pálya talaja ekkor a ráhullott esőtől és hótól felázott, sáros volt, ezért a vádlottak autóikkal a pályán több alkalommal körbehaladva, a járművek kerekeit a felázott füves talajon szándékosan csúsztatva driftelgetni kezdtek, mely miatt a labdarúgó pálya egy 75 méter x 50 méteres sávban, összesen 3.750 m2 felületén megrongálódott, és sportolásra alkalmatlanná vált. A vádlottak cselekménye következtében a pályában közel 0,5 millió forint kár keletkezett, és annak helyreállításra legkorábban 2024 tavaszán kerülhet majd sor. 

a fotót a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a megrongálódott focipályáról
a fotót a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a megrongálódott focipályáról

Az ügyészség a fiatalokat a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül a Barcsi Járásbíróság elé állította. A bíróság a vádlottakat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és a legidősebb - próbára bocsátás hatálya alatt álló - vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, illetve elkobozta tőle az elkövetéshez használt autóját, míg a másik két fiatalt próbára bocsátotta.

Címkék: drift, focipálya, rally, rongál, kék hírek