A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki a szembe sütő nap miatt későn vette észre, és ezért elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladni szándékozó járókelőt. 

A vád szerint a tizenéves fiatal 2023 júniusában Kaposvár belvárosában közlekedett az autójával, amikor ugyan észlelte, hogy a szemből sütő nap elvakíthatja, ennek ellenére mégsem kellő körültekintéssel közelítette meg az egyik zebrát, így csak késedelmesen vette észre, hogy az úttest másik oldaláról a sértett már megkezdte az áthaladást. Bár a vádlott ekkor elrántotta a kormányt és vészfékezni kezdett, az autójának bal oldali tükrével és hátsó kerekével mégis a nőnek ütközött, aki emiatt a földre esett. 

A balesetet rögzítő térfigyelő kamera felvétele az alábbi képre kattintva nézhető meg:

A vádlott ekkor rögtön megállt és a sértett segítségére sietett, aki rövid időn belül a saját lábán távozott a helyszínről, fájdalmaira tekintettel azonban később mégis kórházba ment, ahol megállapították, hogy a baleset következtében zúzódásos sérülést szenvedett, és az egyik lábujja is eltörött.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

Címkék: elsodor, elgázol, gyalogos, zebra, elüt, sofőr, kék hírek