A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a külföldi állampolgár férfival szemben, aki figyelmetlensége miatt ütötte el a szabályosan közlekedő kerékpáros sértettet, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

A vád lényege szerint a vádlott - aki évek óta Magyarországon élt - 2022 júliusában, a késő esti órákban ittasan vezette telepjáróját, bár lakóhelyéig indulási pontjától csak pár száz métert kellett megtennie. Ugyanebben az időpontban kerékpározott a sértett is a gyér forgalmú mellékúton kivilágított bicikliével. 

A férfi ittas állapotából eredő figyelmetlensége miatt nem az út vonalvezetését követve kormányzott, ezért ment neki a vele szemben, a közút jobb oldali szélén közlekedő sértettnek. A sértett - aki már nem tudott kitérni a szabálytalanul haladó gépkocsi elől - az útpadkára zuhant, és 14 hét alatt gyógyuló, maradandó fogyatékossággal járó kéz- és csípőcsont töréses sérüléseket szenvedett. 

a kép a baleset helyszínén készült
a kép a baleset helyszínén készült

A terhelt ugyan észlelte a balesetet, de megállás nélkül továbbhajtott, a súlyosan sérült nőhöz egy arra közlekedő autós hívta a mentőket.

Az ügyészség az időközben ismeretlen helyen tartózkodó vádlottal szemben a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Címkék: terepjáró, elgázol, Gyékényes, elüt, részeg, bicikli, kerékpár, sofőr, ittas, sérül, beteg, kék hírek