A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki 500 ezer forintot fizetett volna korábbi házastársa megöléséért.

A vádirat lényege szerint a vádlott négy éve vált el férjétől, akivel a viszonya a válást követően feszült maradt, mivel a sértett különélésük után is zaklatta és bántalmazta a nőt.

A terhelt 2023. év elején határozta el, hogy felbérel valakit a férfi meggyilkolására, így jutott el egy ismerőse közvetítésével ahhoz a személyhez, aki vállalta a megbízást. A vádlott megbízottjával az egyik kaposvári temetőben találkozott először 2023 februárjában személyesen, akinek megadta a volt férje azonosításához szükséges adatokat, valamint fotót is mutatott a sértettről.

Megállapodásuk szerint a nőnek 250 ezer forintot kellett volna előlegként fizetnie, de a kaposvári benzinkútra megbeszélt találkozón csak 150 ezer forintot tudott adni a megbízottnak, ezért megegyeztek abban, hogy a fennmaradó 100 ezer forintot másnap kapja meg az első találkozásuk helyszínén.

A nőt azonban a temetőnél másnap már a rendőrség várta, így a terhelt nem jutott tovább az emberölés előkészületénél.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: elvált, gyilkos, emberölés, kék hírek