A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntett kísérlete miatt emelt vádat azzal a húszas évei végén járó férfival szemben, aki erőszakos módon akarta visszaszerezni a barátnőjét.

A vádirat lényege szerint a férfi 2022 decemberében összeveszett a barátnőjével, aki elköltözött tőle. A vádlott miután tudomást szerzett arról, hogy a nő egy ismerős párnál tartózkodik, eldöntötte, hogy megpróbálja hazavinni.

A vádlott megjelenése után azonban az asszony közölte, hogy nem akar vele tartani, amitől a férfi ideges lett, és dulakodni kezdett az ottlakókkal, akik végül kitessékelték az udvarra. A vádlott nem nyugodott be a történtekbe, és magához vett egy közel egy méteres szögvasat, amivel több ütést mért a sértettek bejárati ajtajára, mielőtt azonban bejutott volna a házba, a sértettek telefonhívására a helyszínre érkező segítség elriasztotta a férfit, aki elmenekült a helyszínről.

a fényképet a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a megrongált ajtóról
a fényképet a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a megrongált ajtóról

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: magánlaksértés, büntetett, barátnő, rongál, kék hírek