A Kaposvári Járási Ügyészség 571 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó, jelenleg is fogva lévő budapesti férfival szemben, aki a munkát kereső sértettektől csalt ki milliókat.

A vádirat lényege szerint a büntetett előéletű vádlott a 2021-2022. években a megélhetését biztosító legális jövedelemmel és munkahellyel nem rendelkezett, ezért különböző internetes oldalakon, illetve közösségi oldalak online csoportjaiban és fórumain egyrészt könnyű, otthonról végezhető fizikai munkát, másrészt külföldi - ausztriai vagy németországi - munkalehetőséget kínáló hirdetéseket adott fel.

A vádlott a hirdetésekben belföldi munka esetén letéti összeg, míg a külföldi munkavégzés esetén közvetítői díj átutalását kérte a jelentkezőktől, amelynek összege 4.500 és 20.000 forint között változott, azonban a férfinak sem lehetősége, sem szándéka nem volt a hirdetésben vállaltak teljesítésére, azokkal kizárólag a sértettektől akart pénzt kicsalni.

A vádlott a 2021 augusztusa és 2022 novembere között tartó csalássorozatban 571 sértettet vert át, akiknek közel 4,5 millió forint kárt okozott. A kaposvári rendőrök azonban 2023 februárjában őrizetbe vették a vádlottat, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Az ügyészség a rendkívül terjedelmes bűnügyben közel 500 oldalas vádiratot nyújtott be a Kaposvári Járásbíróságra, melyben az azóta már egy másik bűnügyben kiszabott szabadságvesztését töltő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére és a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Címkék: millió, állás, átver, hirdetés, letartóztat, csal, munka, kék hírek