Pénteken egy tíz méter magas fa ága hasadt le Kaposváron, a Petőfi utcában, Barcs és Drávatamási között pedig egy tizenöt méteres fa dőlt ki és akadályozta a biciklisek útját. Mindkét helyszínen a hivatásos tűzoltók motorfűrésszel avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt.

Egy hajmási családi ház kéményében gyulladt meg a lerakódott korom és a füstelvezetőből szikrák pattogtak ki péntek este. A kaposvári hivatásos tűzoltók eltávolították a kazánból a parazsat, majd átvizsgálták az épületet, de a tűz nem terjedt tovább. A ház fűtését más módon is meg tudják oldani, így a családnak nem kellett elhagynia otthonát.

Szombaton kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy terepjáró Kapoly külterületén, egy szárítónál. A tabi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, és visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket. Szabáson is lángolt egy autó szombaton, ahol a nagyatádi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Beizzott a lerakódott korom egy kaposvári családi ház kéményében, szombat este. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolították a fűtőanyagot a tüzelőberendezésből és megszüntették az izzást, majd kéményseprőt hívtak a helyszínre. A ház a továbbiakban is lakható maradt.

Vasárnap egy kétszintes családi ház alsó szintjének szobájában keletkezett tűz Ádándon, a Béke utcában. Egy ágy és berendezési tárgyak égtek, a tűz azonban nem terjedtek tovább a szobából. A siófoki hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók a lángokat négy vízsugárral fékezték meg, majd átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant.

Villanyoszlopnak és fának ütközött, illetve kidöntött egy kerítést is egy gépkocsi Porrogon, a Fő utcában vasárnap. A baleset következtében a villanyoszlop eltört, csak a vezetékek tartották. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, amelyben csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Kelevízen egy szalmabála égett a hét utolsó napján, amely veszélyeztetett egy közeli villanyoszlopot is. Kaposkeresztúron és Somogytúron pedig az aljnövényzet lángolt. Valamennyi helyszínen a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

Kölyökmacska zuhant egy körülbelül húsz méteres kútba vasárnap reggel Szenyéren. Aggódó gazdája a tűzoltók segítségét kérte, mivel a macska önerejéből nem tudott kimászni. A böhönyei önkormányzati tűzoltóknak először meg kellett tisztítani a kút káváját a benőtt indáktól, majd mentőkötél segítségével sikerült felhozniuk a macskát a mélyből, végül sértetlenül visszaadták szerető gazdájának.

(fotók: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Címkék: riasztás, hétvége, Somogy, baleset, tűz, kék hírek