A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki közlekedésre alkalmatlan ittas állapotban gázolt el egy járdán gyalogló idős asszonyt Barcson. 

A vádirat lényege szerint a férfi 2022 novemberében közepesen ittas állapotban kerékpározott Barcson, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, amikor a Barátság utcánál a kerékpárjával szabálytalanul felhaladt a jobb oldali járdára, amelyen ekkor a járóbottal közlekedő sértett és ismerőse sétált vele szemben.

a fényképet a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a baleset helyszínén
a fényképet a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a baleset helyszínén

A vádlott a haladása során az ittassága miatt nem tudta megfelelően koordinálni a mozgását, ezért a sértett bal oldalának ütközött kerékpárja kormányával, melynek következtében az idős asszony hanyatt a járdára zuhant. A férfi az ütközést követően megállt, és felajánlotta a sértettnek a segítségét. A sértett nem akart kórházba menni, de az otthonában jelentkező, egyre erősödő fájdalmai miatt végül orvosi segítségre volt szükség, a vizsgálatok során pedig kiderült, hogy az asszonynak eltörött a bal oldali felkarcsontja, valamint a bordái is zúzódtak. A vétlen áldozat töréses sérülése ráadásul – a végtag beszűkült mozgásában megnyilvánuló – maradandó fogyatékosággal gyógyult.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Címkék: elgázol, elüt, idős, bicikli, részeg, Barcs, ittas, beteg, kerékpár, sérül, kék hírek