A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, akinek az ügyében nemrég hozott ítéletet a Kaposvári Járásbíróság.

A vádirat lényege szerint a fiatal férfi a barátnője révén helyismerettel rendelkezett az egyik kaposvári gyermekvédelmi intézetben, ezért tisztában volt azzal is, hogy hol érdemes értékek után kutatnia.

A vádlott 2022 szeptemberében az éjszakai órákban a résnyire nyitva hagyott ablakon keresztül bemászott az otthonba, majd bement az egyik szobába, ahol a két fiatal sértett aludt. A férfi ezután az egyik lány közvetlen testi közelségéből két, összesen 170 ezer forint értékű mobiltelefont, míg a másik sértett éjjeli szekrényéről dohányterméket vett magához, majd anélkül, hogy a lányok felébredtek volna, távozott az intézményből.

A vádlottat azonban már a bűncselekmény elkövetésének napján azonosították a kaposvári nyomozók, majd őrizetbe vétele után az ügyészség indítványt tett a letartóztatására is.

A Kaposvári Járásbíróság 2023 januárjában előkészítő ülésen hirdetett ítéletet a férfi ügyében, akit – az ügyészi váddal egyezően – két rendbeli kifosztás bűntettében mondott ki bűnösnek, és ezért őt 3 év 10 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélete, valamint elrendelte egy korábbi felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is. 

Címkék: gyermekotthon, mobiltelefon, börtön, kifoszt, kék hírek