A Fonyódi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal a román férfival szemben, aki 34 személyt akart Olaszországba csempészni. 

A vád szerint a negyvenes éveiben járó, kamionsofőrként dolgozó férfi 2022 júliusában a részére egyébként is járó fuvardíjon felül további 2300 euro ellenében vállalta azt, hogy a teherautó rakterében elbújtatott migránsokat Triesztbe szállítja. 

a fényképet a nyomozó hatóság készítette
a fényképet a nyomozó hatóság készítette

A vádlott ezért Romániából indulva a magyar határ átlépésére nem jogosult személyeket a pótkocsiba rejtve Magyarországra vezetett, majd Szlovénia felé tartott, amikor az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán intézkedés alá vonták. A migránsokat később a rendőrök a román határőrizeti szerveknek átadták, míg a vádlott letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. 

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a férfit egyúttal utasítsa is ki Magyarország területéről.  

Címkék: embercsempész, illegális, migráns, Balatonlelle, kamion, kék hírek