A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a külföldi, utcán áruló férfit, aki a kiszolgáltatott sértett figyelmét elterelve jogtalanul elvette készpénzét.

A vádban foglaltak szerint a vádlott 2022 februárjában Kaposvár belvárosában különböző használati tárgyakat és ruhaneműket árult, amikor leszólította a megromlott egészsége miatt a bűncselekmény felismerésére és elhárítására korlátozottan képes sértettet. Az idősebb férfi nem akart semmit vásárolni a vádlottól, de a vádlott olyan rámenős volt, hogy a sértett szatyrába tett pár dolgot és 1000 forintot kért érte.

A sértett - hogy minél előbb szabaduljon - inkább elővette pénztárcáját, de amikor fizetett, a vádlott észrevette, hogy a sértettnél nagyobb összegű készpénz van. A férfi ekkor további vásárlással elterelte a sértett figyelmét és 95.000 forint készpénzt vett ki annak pénztárcájából.

A sértett pénzének hiányát csak később fedezte fel, azonban a gyors felderítő munka eredményeként a kaposvári rendőrök hamar kézre kerítették és őrizetbe vették az elkövetőt, valamint a jogtalanul elvett készpénzt lefoglalták.

A Kaposvári Járásbíróság a büntetett előéletű férfit őrizetbe vétele alatt kettő év és tíz hónap börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá elrendelte letartóztatását, mivel a döntés a vádlotti és védelmi fellebbezések miatt nem jogerős.

(A felhasznált képet a kaposvári rendőrök készítették a lefoglalt készpénzről.)

Címkék: árus, zokni, őrizet, elfog, kifoszt, lop, tolvaj, kék hírek