Somogybükkösdnél féktávolságon belül gázolt el egy autós egy vadat csütörtök hajnalban. Nem sokkal ezután Lábod belterületén egy szarvasbikát csaptak el. Néhány órával később Barcsnál, a 6-os számú főúton egy fácán futott ki az úttestre. Az autós itt sem tudta elkerülni az ütközést.

A délutáni órákban Mesztegnyőnél okozott balesetet egy őz.

Szerencsére senki sem sérült meg a balesetekben, az anyagi kár viszont jelentős. Ezért a rendőrök továbbra is arra kérik az autósokat, hogy vegyék komolyan a vadveszélyre figyelmeztető táblákat és vezessenek óvatosan.

A vadak okozta balesetek mellett történt más is a megye útjain. Siófok belterületén, csütörtök délelőtt egy megállni szándékozó járművezető egy parkoló autónak ütközött, egy másik helyszínen pedig egy forgalmi okból lassító járműnek ütköztek. Mindkét balesetben anyagi kár keletkezett.

Taszáron a 61-es számú főútvonal 109. kilométerszelvényében egy személygépkocsi vezetője az előtte forgalmi okból fékező gépjárműnek ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

Az M7 autópálya főváros felé vezető oldalán, a balatonlellei pihenőhelyen egy külföldi sofőr hátramenetet végzett egy járműszerelvénnyel, amikor nekiütközött egy közúti jelzőtáblának. A baleset során személyi sérülés nem történt, a táblában és a pótkocsiban anyagi kár keletkezett.

Címkék: vadveszély, somogy megye, rendőrség, baleset, kék hírek