Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottságának felkérésére 2016. szeptember 13-15. közötti időszakban a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg a VI. Országos Balesethelyszínelő versenyt. 

A megmérettetés célja a baleseti helyszínelést végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítése volt. A vetélkedés lehetőséget biztosított a szakmai gyakorlati és elméleti tapasztalatok cseréjére, valamint az egymás közötti hasznos információcserére. Hozzájárult a helyszínelők szakmai fejlődéséhez, a kártérítési- és a büntetőeljárások során a felelősség egyértelmű tisztázásához, bizonyíthatóságához. 

A verseny elméleti és gyakorlati feladatokból tevődött össze. Az elméleti versenyen az egyenruhások KRESZ és szakmai tesztlapot töltettek ki. A gyakorlati feladat autós ügyességi pályából és szakmai ismeretekből állt össze (többek között különböző baleseti helyszínek felmérése és leírása, helyszínvázlat készítése, műszaki állapot felmérése, intézkedés-taktika, fényképfelvétel készítés szabályai és gyakorlati végrehajtása). 

null

A versenyszabályzat értelmében Somogy megye csapata versenyen kívül indult a megmérettetésen, ahol az összesített eredmények alapján az előkelő II. helyet szerezte volna meg.

Eredmények:

Összesített csapatverseny:

I.    helyezés:

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Tagjai: Makk Flórián c.r. zászlós

Szabadkai Szabolcs r. főtörzsőrmester

Felkészítő: Illés Mihály c.r. alezredes

II.    helyezés:

Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Tagjai: Patkó Zsolt c.r. főtörzszászlós

Zbiskó Péter r. főtörzszászlós

Felkészítő: Erdődi Zoltán c.r. alezredes

III.    helyezés:

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Tagjai: Wenhardt Attila c.r. főtörzszászlós

Csucsi Gergely c.r. zászlós

Felkészítő: Börcsök Jenő r. alezredes

Címkék: helyszínelő, hajmás, verseny, rendőrség, kék hírek