2016. augusztus 21. 11 óra 40 perc: a balatonfüredi vízirendőrök Balatonfűzfő előtti vízterületen a II. fokú viharjelzés ideje alatt egy kishajóra lettek figyelmesek, amelynek fiatalkorú vezetője segítséget kért.

A fiatalember elmondta a rendőröknek, hogy a vitorlás kormánylapátja eltörött és a hajó irányíthatatlanná vált. Az egyenruhások a vízijárművet a rajta utazó 17 éves, 14 éves és 11 éves fiúkkal együtt a szolgálati kisgéphajó mellé kötötték és a balatonfűzfői strandnál épségben biztonságba helyezték.

2016. augusztus 21. 14 óra 20 perc: a vízirendőrök Csopak környékén segítettek, mert ott a parttól mintegy 600 méterre egy kishajó motorja feltekerte a lekötő kötelét és az erős szél és a hullámzás miatt nem tudott a parthoz jutni.

Az egyenruhások a vitorlást a rajta lévő öt emberrel együtt az alsóörsi kikötőbe vontatták, ahol épségben biztonságba helyezték őket.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

2016. augusztus 21. 17 óra 12 perc: a siófoki vízirendőrök a II. fokú viharjelzés ideje alatt Siófok előtti vízterületre mentek, mert a parttól mintegy 3000 méterre egy vitorlás árboca kitörött, a csiga pedig a kötélzetet feltekerte.

Mivel a kishajó önerőből nem tudott a partra jutni, az egyenruhások vontára vették és két utasával együtt épségben a siófoki kikötőbe vontatták.

Címkék: vízirendőr, életment, viharjelzés, Balaton, kék hírek