Nágocs kisiskolájának 58 diákja közül senki sem volt rest. Ceruzát, zsírkrétát és ecsetet ragadtak, sőt számítógépes tudásukat is próbára tették, és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” címet viselő pályázatára beküldött alkotásaikkal lenyűgözték a zsűrit.

Ötvenhárom rajz, 13 számítógépes grafika, egy video spot, 4 montázs és egy mém - ennyi alkotás szerepelt az Andocsi Szent Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Nágocsi Tagintézményének neve mellett a beérkező művek bírálatakor.

7 éves tanulójuk, Fehér Áron rajzát a zsűri a legjobbnak találta a 6-10 évesek közt. Foner Virág Valentina „Tűzben edzett” című művét pedig különdíjjal jutalmazták. A hetedik osztályosok által készített mém pedig az országos verseny harmadik legjobbja lett. Az intézménybe járó diákok és az őket motiváló pedagógusok igyekezetét „Az év legkreatívabb somogyi iskolája” cím elnyerésével jutalmazta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A cím együtt járt egy tűzoltó bemutatóval. A gyerekek tegnap délután nagy örömmel fogadták a siófoki hivatásos tűzoltókat, akik előbb egy tűzmegelőzési előadást tartottak számukra, majd azt is bemutatták nekik, miként kell fegyelmezetten elhagyniuk az iskolát tűz esetén.

A tűzriadó gyakorlását követően a diákok tűzoltók is lehettek, ha csak néhány órára is. Volt, akinek a tűzoltók védőruhája a földig ért, a védőkesztyű a könyökét súrolta, ám ez közel sem szegte kedvét a lelkes társaságnak. Kis segítséggel eltávolították a porral oltó biztosítószegét, megragadták a tömlőt és elfojtották a lángokat, melyek egy tálcából törtek a magasba.

Címkék: Nágocs, bemutató, iskola, tűzoltó, kék hírek