A Siófoki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a napokban két férfival - apával és fiával - szemben, akik megverték a velük szemben intézkedő halőrt.

Az eset még tavaly novemberben történt: a társadalmi halőrként tevékenykedő sértett formaruhában és szolgálati jelvényének viselése mellett "járőrözött" a Sió-csatorna siójuti hídjától Siófokig. Ahogy szokta, most is a jogszerű horgászati tevékenységet ellenőrizte.

A sértett az engedély nélkül horgászó vádlottaktól előbb az engedélyüket kérte, akik azonban ezt figyelmen kívül hagyva motorjukra, kerékpárjukra ültek és - azért, hogy a jogellenesen fogott halat megtarthassák - a helyszínről megpróbáltak elmenni.

Rács mögé kerülhetnek az agresszív rapsicok
Rács mögé kerülhetnek az agresszív rapsicok

A sértett az I. rendű vádlott motorja elé állva akarta a vádlottakat visszatartani, miközben telefonon a rendőrséget is értesítette. Az I. rendű vádlott erre megfenyegette a sértettet azért, hogy menjen el előle, azonban a sértett a motorból az indítókulcsot kivette.

Ekkor mindkét vádlott szidalmazni kezdte a halőrt, az I. rendű vádlott megrúgta a lábát, majd nyakát és egyik karját lefogta, miközben a II. rendű vádlott a sértett táskájában és ruházatában kutatott a kulcs után.

Ezután a vádlottak a földre eső sértettet többször megütötték, majd a mintegy 4 kg lopott hallal a helyszínről elmenekültek.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: Balaton verekedés, orvhorgász, rapsic, kék hírek