A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy kaposvári és egy kaposmérői lakos ellen. A férfiak ugyanis tavaly egy decemberi délután behatoltak egy sántosi házba, és onnan ékszereket, parfümöt loptak el. Éppen az ingatlan kerítésén átugorva távoztak volna a helyszínről, amikor a közelben szolgálatban lévő rendőrök észlelték tettük.

A férfiak futva próbáltak elmenekülni a helyszínről, a rendőrök felszólították őket, hogy "Rendőrség, a törvény nevében álljanak meg!", azonban ők ennek nem tettek eleget, tovább menekültek. Végül egy ingatlan udvarán fogták el őket, egyikőjük egy épület falánál, amíg társa egy farakás mellett bújt el.

A nyomozók a 41 éves W. Leventét és társát, a 42 éves P. Zoltán előállították a rendőrkapitányságra, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki. Az általuk ellopott dolgokat a rendőrök megtalálták és az eljárás keretében lefoglalták, majd átadták jogos tulajdonosának.

A negyvenes éveikben járó férfiakat a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuknak indítványozására, amelyet a Kaposvári Járásbíróság elrendelt. A rendőrkapitányságon az eljárást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

Címkék: elkap, parfüm, menekül, ékszer, betör, tolvaj, lop, kék hírek