A Kaposvári Rendőrkapitányság eljárást folytat két büssüi, egy nagyberki, egy kaposvári lakos és két fiatalkorú fiú ellen.

A rendőrség szerint az elkövetők egy lakatlan kaposvári és két, szintén lakatlan büssüi házba törtek be. A kaposvári ingatlanból csaptelepeket és csöveket loptak el, a melléképületből pedig szerszámokat, trafót, generátort és felniket vittek el, amelyek egy másik sértett tulajdonát képezték. A büssüi házakból gázpalackot, csaptelepeket és ágyneműgarnitúrákat, réz fűtéscsöveket, automata mosógépet, mikrohullámú sütőt és szerszámgépeket tulajdonítottak el.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A nyomozás során felmerült információk alapján a nyomozók azonosítottak négy felnőtt férfit és két fiatalkorút, akik a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatóak. Megállapították, hogy a kaposvári betörést a 70 éves H. László helyi lakos és az egyik fiú követte el.

Az egyik büssüi betörést a 49 éves L. Lajos büssüi férfi és a két 16 éves fiú, a másikat pedig szintén L. Lajos, az egyik fiatalkorú, valamint a 20 éves B. Dávid nagyberki és a 28 éves K. Mihály büssüi lakosok vitték véghez. A rendőrök a hat elkövetőt 2016. március 1-jén elfogták és őket a rendőrkapitányságra előállították.

B. Dávidot, K. Mihályt, L. Lajost és a két fiatalkorút a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az egyik fiút továbbá lopás vétség elkövetésével is gyanúsították. Ők az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek. A hatodik elkövetőt, H. Lászlót a rendőrök lopás vétség és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatásának indítványozását.

Címkék: betör, elfog, őrizet, kék hírek