A Magyar Tűzoltó Szövetség koordinálásával új járművekhez jutottak az önkéntes tűzoltó egyesületek. Tizenhét egyesület, köztük a böhönyei, a berzencei és a lábodi önkéntesek október 29-én, Budapesten vehettek át Kis Miklós Zsolttól, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárától egy mikrobuszt.

null

Sikeresen pályáztak a somogyi önkéntes tűzoltó egyesületek a Darányi Ignác Terv – Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, amely a vidéki alapszolgáltatások fejlesztését szolgálja. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott programban négy somogyi egyesület pályázott sikerrel.

Mikrobuszt kapott a berzencei, a böhönyei és a lábodi önkéntes tűzoltó egyesület. Míg a nágocsi önkéntes tűzoltók egy Suzuki Vitarához jutottak.
Az ünnepélyes átadón dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója pohárköszöntőjében kiemelte, az új gépjárművekkel az önkéntes tűzoltók hatékonyabban tudnak segíteni azokon a kistelepüléseken ahol a vegetációs tűzesetek felszámolása érdekében vonulniuk kell, de a kisbuszokkal a műszaki mentésekhez is könnyebb lesz szállítani a tűzoltók felszerelést.

Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Jó hír az egyesületeknek – jelentette ki az ünnepségen Dobson Tibor a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke -, hogy a tervek szerint a jármű- és eszközbeszerzésre irányuló pályázat legközelebb 2016-ban jelenik meg.

Címkék: önkéntes, tűzoltó, kék hírek