A Siófoki Járási Ügyészség felfegyverkezve és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfival szemben.

A vádlott ugyanis 2015. május 29. napján 23 óra körül ittas állapotban a kerítésen átugorva bement a sértett (82 éves férfi) karádi családi házának udvarába és azt követelte a sértettől, hogy engedje be őt, mivel egy ismerősének akar telefonálni. A sértett eleget is tett a vádlott követelésének, beengedte a családi házba, ahol a vádlott a sértettet a ruházatánál fogva megragadta, rángatni kezdte, több alkalommal tenyérrel arcul ütötte, megöléssel fenyegette, majd egy, a helyszínen magához vett sodrófával fenyegetve tíz-, illetve húszezer forintnyi készpénz átadására szólította fel.

A sértett a fenyegetések és a bántalmazás ellenére nem tett eleget a vádlott követelésének, ezért a vádlott a sértettet a családi házba bezárta, majd ruhaneműket, illetve élelmiszereket vett magához 7.957,-Ft értékben.

Időközben a sértett értesítette egy ismerősét, aki a helyszínről kimenekítette, azonban a vádlott követte őket és a sértettet kimenekítő személy családi házánál egy 10 centiméter pengehosszúságú késsel ismételten megfenyegette a sértettet és százezer forint átadását követelte. A sértett ezúttal sem tett eleget a fenyegetéseknek, ezért a vádlott a cselekményével felhagyott és a helyszínről eltávozott.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a járási ügyészség  fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: idős, sodrófa, ittas, kés, rablás, kék hírek