A Siófoki Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében – előzetes letartóztatása mellett – bíróság elé állította a NAV egyik igazgatóságának ellátási és üzemeltetési főreferensét.

A vádlott munkaköri feladatát képezte az igazgatóságon folyó kisebb beruházással kapcsolatos ügyek intézése, az ezzel kapcsolatos igények összegyűjtése, a döntéshozatal befolyásolására azonban hatásköre nem volt.

A vádlottat a védelmi szolgálat tárgyaló tisztje azzal kereste meg, hogy kedvező épületfelújítási munkához szeretne jutni a NAV-nál. A vádlott előbb telefonon majd a siófoki TESCO étteremben 300.000 Ft-ot kért azért, hogy közreműködjön a megrendelés lebonyolításában.

A vádlott a tárgyaló tiszttől kapott pénzt átvette, azonban az étteremből távozni már nem tudott , mert elfogták, az átvett készpénzt tőle lefoglalták.

A Siófoki Járási Bíróság a vádlottat gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A bíróság a vádlottal szemben vesztegetés bűntette miatt 1 év 7 hó végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 100.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte.

A vádlott és védő az ítéletet tudomásul vette, az ügyész súlyosításért végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása miatt jelentett be fellebbezést.

Címkék: vesztegetés, NAV, siófok, kék hírek