2015. augusztus 19-én 19 óra 55 perckor: az elsőfokú viharjelzés idején Alsóörsnél egy elektromos kishajó 50 éves vezetője kért segítséget azzal, hogy hajójának a motorja meghibásodott.

Az egyenruhások a hajót vontára vették és a rajta lévő öt személlyel együtt a balatonfüredi kikötőben helyezték biztonságba.

H. Szabó Sándor felvétele
H. Szabó Sándor felvétele

2015. augusztus 20-án 11 óra 30 perckor: a keszthelyi vízirendőrök Balatonberénynél vonultak, mivel egy vitorlás az erős szél és egy manőverezési hiba miatt fennakadt egy homokpadon.  

A  I. fokú viharjelzésben a helyszínre érkező rendőrök a biztonságos, mély vízre vontatták a hajót és az simán folytathatta útját.

2015. augusztus 20-án 17 óra 1 perckor: a fonyódi vízirendőrök Balatonszemesnél segítettek, mivel egy 44 éves férfi és 15 éves fia egy vízibiciklivel éppen Zánka irányába haladtak, amikor a parttól 2500 méterre az erős szél és a tarajos hullámzás miatt elfáradtak, így önerőből már nem tudtak volna partra jutni.

A vízirendőrök mindkettőjüket át emelték a szolgálati kisgéphajóba, a vízbiciklit vontára vették, így érték el a partot.

Címkék: vízibicikli, ment, vitorlás, rendőr, Balaton, kék hírek