Annyi eső esett hétfőn a tónál, hogy a csatornák nem bírták elvezetni. A szivattyúk egész éjjel dolgoztak, de még mindig sok a tennivaló.

Huszonegy helyszínen dolgoztak a szivattyúk hétfő éjszaka három településen. A marcali hivatásos tűzoltók mellett a kéthelyi és a balatonkeresztúri önkéntesek is a víz eltávolításán ügyködtek, valamint egy kaposvári egység is a helyszínre lett vezényelve.

A 68-as úton több helyen vízátfolyások nehezítették a közlekedést, Kéthely és Balatonszentgyörgy között, valamint a 7-es főút balatonkeresztúri szakaszán, Balatonmária és Balatonberény között.

Egy balatonmáriafürdői gyerektábor száz lakóját ideiglenesen a balatonkeresztúri sportcsarnokban helyeztek el éjszakára. Az épületekbe betört a víz, ezért  azok fertőtlenítése vált szükségessé.

Balatonmáriafürdő-Balatonkeresztúr településre hirtelen, özönvízszerű csapadék zúdult. A nagy mennyiségű esővizet a csatornák nem tudják elvezetni, ezért mintegy fél méteres víz hömpölygött az utcákon. A marcali hivatásos tűzoltók jelenleg is a Vilma és az Ady Endre utcában dolgoznak, az udvarokról és a lakóházakból szivattyúzzák a vizet.


Fotó: kapos.huFotó: kapos.huFotó: kapos.huFotó: kapos.hu
Fotó: kapos.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Rákóczi utcában a helyi önkéntesek álltak szolgálatba. A rendőrőrs épületét is elöntötte a víz, de folyamatosan érkeznek a bejelentések a megyei műveletirányítási központba.

Fotó: Varga György, MTI
Fotó: Varga György, MTI
Fotó: Varga György, MTI
Fotó: Varga György, MTI

Balatonújlakon a kéthelyi önkéntesek dolgoznak a víz eltávolításán, de az ott élők segítségére sietnek még a kaposvári hivatásos tűzoltók is.

Somogybabodon, a Kossuth Lajos utcában egy lakóházat öntött el a sár, amit a szántóföldekről hozott le az eső. Két erőgéppel dolgoznak a víz elvezetésén az önkormányzat munkatársai, s a siófoki katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője és kollégái is a helyszínre siettek.

Akár több napig is szünetelhet Fonyód és Balatonszentgyörgy között a vasúti forgalom, miután több mint két kilométer hosszan mosta alá az eső hétfő délután a vágányokat és a töltést Balatonmáriafürdőnél, valamint az állomás egyik váltója vízben áll - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

A szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte Peiper Károly. Tudatta: a károk felmérése és a helyreállítás akár több napig is eltarthat.

Ez a videó pedig Balatonlellén készült:

 

#egyelmeny #balaton #balatonlelle #lake #rain #raining #rainyday #monday #mik #ikozosseg #weather #endoftheworld

Nóra Zámbó (@norikaaaaz) által közzétett videó,

Címkék: belvíz, víz, Balaton, eső, nyár, kék hírek