Egy meghibásodott teherautó forró alkatrészeitől lobbant lángra vélhetően az árokpart száraz aljnövényzete Kaposfüred és Somogyaszaló között. A tüzet a kaposvári tűzoltók rövid idő alatt megfékezték. A teherautó alkatrészei az úttesten is szétszóródtak, amelyeken egy személyautó defektet kapott és az árokba hajtott. A jármű utasai nem sérültek meg, a tűzoltók kivontatták az árokból az autót és segítettek megtisztítani az utat, elkerülve egy újabb balesetet.

Balatonfenyvesen, egy hétvégi ház tetőterében kigyulladt az elektromos kapcsolószekrény. Csütörtökön este a szomszédok értesítették a megyei műveletirányítási központot, hogy a Kaposvári utcában lévő nyaraló felső szintjén füstöt látnak.

null

A tűz veszélyt jelentett az épület tetőszerkezetére. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre és egy vízsugárral megkezdték a lángok elfojtását, majd a marcali egységekkel közösen szüntették meg a vezetékek izzását, és átvizsgálták az egész épületet a visszagyulladás elkerülése érdekében.

Késő este egy távolsági autóbusz sofőrje tárcsázta a 105-ös segélyhívót. Meghibásodott a jármű elektromos berendezése és a vezetékek kigyulladtak. A buszvezető kézi tűzoltó készülékkel eloltotta a tüzet, de nem tudta folytatni útját.

null

A Nagybajom és Böhönye között történt esethez a böhönyei tűzoltók vonultak. A járművön nem tartózkodtak utasok. Az autóbusz-közlekedési társaság gondoskodott a jármű elvontatásáról, amely egy beláthatatlan szakaszon vesztegelt néhány órát, a rendőrség irányította a forgalmat az érintett szakaszon.

Címkék: tűz, Somogy megye, nyár, kék hírek