Marcaliban közokirat-hamisítás bűntette miatt állt bíróság elé az a fiatalkorú lány, aki egy Vésén történt rendőri igazoltatása során - mivel személyi igazolvánnyal nem rendelkezett és egy gyermekotthonból szökésben volt, illetve személykörözés alatt is állt - szóban féltestvére adatait közölte.

Ugyancsak Marcaliban ismételten felelősségre vonták azt a német állampolgárságú férfit, aki Kéthelyen - hasonlóan a tavalyihoz - piásan vezette quad motorkerékpárját, majd egy személygépkocsival ütközött. A baleset következtében a vádlott és utasa is sérüléseket szenvedtek.

Nem volt ismeretlen az ittas járművezetés a Siófoki Járási Ügyészség területén sem, emiatt két elkövetőt vontak felelősségre.

Garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt állt bíróság elé az a vádlott, aki Siófokon az éjszakai órákban ittasan az egyik szórakozóhely világító hirdetőtábláját törte össze.

Lopás miatt többen is feleltek, az elkövetők besurranással a Balaton-parton nyaraló sértettek készpénzét és egyéb értékeit tulajdonították el, de volt olyan is, aki a vonaton lopta el az egyik utas táskáját a benne lévő mintegy 300 ezer forintnyi készpénzzel együtt.

72 órán belül a Tököli Rabkórházból állították bíróság elé azt a román állampolgárságú férfit, akit egy siófoki nyaralóban bő egymillió forintnyi készpénz eltulajdonítása közben ért tetten a sértett, majd menekülés közben a Málna nevű nyomkövető kutya segítségével fogtak el.

Címkék: törvénykezés, ittas, köröz, lop, hamis, bíróság, tolvaj, Balaton, kék hírek