A Kaposvári Rendőrkapitányság csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két budapesti lakos ellen. B. Lajos és K. Dániel Kaposváron akartak eladni 400 liter gázolajat egy gyanútlan vásárlónak. A gond csak az volt, hogy a kannákban víz volt és csak a víz felszínén volt némi üzemanyag.

Nem jött be a trükk. Fotó: SMRFK
Nem jött be a trükk. Fotó: SMRFK

A 24 éves és a 25 éves férfiakat a nyomozók tetten érték, és a helyszínen elfogták. B. Lajost és K. Dánielt a rendőrök a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket.

Sértettek jelentkezését várja a Kaposvári Rendőrkapitányság.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Lajos 24 éves, 171-175 centiméter magas, átlagos testalkatú, barna hajú, jobb felkarján nagyméretű tetoválást visel. K. Dániel 25 éves, 180-185 centiméter magas, szintén átlagos testalkatú, barna hajú férfi.

Az eljárás során felmerült információk alapján a gyanúsítottak az ország más területein is követtek el hasonló módszerrel bűncselekményeket.

A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akiknek a két férfi gázolajat kínált fel eladásra, vagy akiket a fenti módszerrel megkárosított. Jelentkezni lehet személyesen a Kaposvári Rendőrkapitányságon (7400 Kaposvár, Szent Imre u. 12.), vagy hívják a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-82-502-700-as telefonszámon, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), továbbá a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Címkék: 400 liter, gázolaj, átverés, víz, Kaposvár, kék hírek