A Somogy Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy az elkövetéskor még a huszadik életévét be nem töltött fiatal férfi ellen.

A munkanélküli viszi vádlott – aki megélhetését különböző szerencsejátékokból sportfogadásból, valamint alkalmi munkákból biztosította – 2014. novemberében állásajánlatot kapott egy zalaegerszegi cégtől, ahol a hónap közepén kellett volna munkára jelentkeznie. Mivel az utazásra nem volt pénze, ezért elhatározta, hogy a lakóhelyén, Viszen, kirabol egy egyedül élő 70 éves nőt.

A férfi még aznap este, egy háromrészes, 60 cm hosszúságú, 1 kg súlyú „viperával”, az arcán maszkkal és a kezén zoknikkal, hogy ne hagyjon nyomot bemászott az idős asszony udvarára. Ott a villanyóraszekrény biztosítékát lekapcsolta azért, hogy az idős sértettet az udvarra csalja.

Amikor a nő az udvarra kilépett, a vádlott a nála lévő viperával mintegy tizenöt alkalommal, igen nagy erővel fejbeütötte, valamint ököllel is bántalmazta, melynek következtében az asszony már a helyszínen elhunyt.

Ezt követően a férfi átkutatta a nő házát, ahonnét 14.500,-Ft készpént vitt el, majd lelépett. Menekülés közben a viperát három felé szétcsavarozta, és azokat különböző helyeken eldobta.

A vádlott előzetes letartóztatásban van, vele szemben a főügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: viszi, gyilkosság, vádemelés, kék hírek